top of page
Пошук
  • Фото автораcosmetolog-studio

Гіалуронова кислота - Таємниці її величності


Мало хто не чув про косметичний бестселер гіалуронової кислоти, про її чудодійні властивості говорять уже кілька років і ця тема залишається актуальною і сьогодні. Її колють у шкіру та суглоби, наносять на обличчя і п'ють як харчові добавки… У це складно повірити, але ця речовина виробляється і в нашому організмі. Вона є дуже потрібним та важливим компонентом міжклітинного простору. Її виробляють клітини сполучної тканини фібробласти, між іншим, ті самі, які будують волокна колагену та еластину для пружності та міцності нашої шкіри.


Тож давайте розберемося, в чому така «унікальність» гіалуронової кислоти?

Справа в тому, що лише 1 молекула гіалуронової кислоти здатна утримати 500 молекул води. Ви тільки уявіть, як важливо таке зволоження для нашої шкіри! Але, на жаль, з віком ця чудо-речовина виробляється повільніше і руйнується швидше, від частини від цього і стають такими помітними всі ознаки старіння обличчя: з'являються зморшки, шкіра стає в'ялою, сухою, знижується її тонус і пружність.


Звідки тоді гіалуронова кислота у косметичних засобах, якщо вона виробляється у людському організмі?

Колись давно її видобували з риби і навіть півнячих гребенів! Але, на щастя, ці часи давно минули і сьогодні гіалуронову кислоту для обличчя штучно синтезують у лабораторіях.

Часто можна почути, що через велику молекулярну масу гіалуронова кислота не може з крему потрапити всередину шкіри, це частково правда, зате вона ніби замикає вологу в клітинах, утворюючи невидиму плівку на поверхні шкіри.



Але якщо гіалуронова кислота є у доглядових засобах, навіщо ін'єкції?

Давайте розберемося і йтимемо від складніших процедур до легших.

Часто можна почути, що через велику молекулярну масу гіалуронова кислота не може з крему потрапити всередину шкіри, це частково правда, зате вона ніби замикає вологу в клітинах, утворюючи невидиму плівку на поверхні шкіри.


Зараз існує низькомолекулярна гіалуронова кислота, яка може проходити глибше. Також правда і те, що гіалуронка здатна тягнути воду зі шкіри, ось чому так важливо наносити косметичний засіб із цим інгредієнтом на вологу шкіру. Гіалуронова кислота в ампулах може використовуватися як зволожуюча сироватка під. крем або маску.

Зараз на ринку існує безліч препаратів, але важливо пам'ятати, що ми cosmetolog-studio.com використовує тільки сертифіковану оригінальну продукцію і працюємо з перевіреними постачальниками, і ми радимо вам не економити на своєму здоров'ї, а дуже вдумливо вибирати лікаря та клініку .


Сьогодні заповнюють філерами не тільки зморшки, а все частіше вводять гіалуронову кислоту в губи для їх збільшення та надання потрібної форми. Гіалуронова кислота для особи при введенні філером знаходиться там деякий час, після чого безслідно розпадається, не завдаючи жодної шкоди здоров'ю. Препарат гіалуронової кислоти в косметології вводять у губи за допомогою звичайної голки або спеціальної тупої голки-канюлі.

21 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page